Bułki razowe z płatkami owsianymi
Bułki razowe z płatkami owsianymi
12 maja 2020
Roladki z paluszkami surimi i cukinią
Roladki z paluszkami surimi
14 maja 2020

Składniki:

  • Nieduży pęczek szczypiorku
  • 5 niedużych liści sałaty masłowej
  • 3-4 gałązki natki pietruszki
  • 8-10 świeżych liści szpinaku
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

1
Szczypiorek i natkę pietruszki pokroić bardzo drobno lub pociąć nożyczkami do ziół. Sałatę oraz szpinak pokroić na długie, cienkie paski.
2
Dodać 2-3 łyżki jogurtu greckiego oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Surówka świetnie komponuje się z daniami z grilla, pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami oraz mięsem, a także z kaszami. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.