Tzatziki z rzodkiewką
Tzatziki z rzodkiewką
2023-04-17
Beza Pavlova z bitą śmietaną i owocami
Beza Pavlova z bitą śmietaną i owocami
2023-04-22
Szybka i pożywna przekąska na kolację lub imprezę. Gościom będzie smakować, a Twój portfel zbytnio nie ucierpi ;)

Składniki na jajka faszerowane z pieczarkami:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 5 niedużych pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 1 mała cebula
  • 2 rzodkiewki
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy lub kolorowy

Przygotowanie

Jajka faszerowane z pieczarkami

1
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło i dodać drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula lekko się zeszkli, dodać pieczarki i smażyć przez ok. 7 minut.
2
Ugotowane jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka ostrożnie wyciągnąć i rozetrzeć widelcem. Dodać majonez i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać wystudzone pieczarki z cebulą. Farsz wykładać do ugotowanych białek.
3
Rzodkiewkę pokroić na plasterki i wetknąć do farszu. Posypać całość pieprzem cytrynowym lub świeżo tartym pieprzem kolorowym.
3
Przechowywać w lodówce. W przypadku większej imprezy najlepiej przygotować podwójną lub potrójną porcję. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.