Faszerowana cukinia
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem
24 sierpnia 2020
Szaszłyki z kurczaka, karkówki i łopatki
Szaszłyki z kurczaka, karkówki i łopatki
27 sierpnia 2020
Lubisz wędzonego łososia? Wypróbuj pyszne naleśniki z łososiem, szpinakiem i serkiem chrzanowym lub śmietankowym :)

Składniki:

  • 2 duże naleśniki
  • ok. 4 łyżek serka chrzanowego lub śmietankowego
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 100 g wędzonego łososia w plastrach (lub pstrąga łososiowego)
  • 2 garście pomidorków koktajlowych lub zwykły pomidor
  • odrobina oliwy lub oleju do smażenia

Przygotowanie

1
Posmarować naleśniki serkiem na całej szerokości. Następnie na jednej połówce ułożyć plasterki łososia, świeże liście szpinaku oraz opcjonalnie pomidorki koktajlowe lub plasterki zwykłego pomidora. Przykryć drugą połówką naleśnika.
2
Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oliwy lub oleju i przełożyć naleśniki. Smażyć na niedużym ogniu pod przykryciem przez kilka minut, aż góra naleśnika zrobi się ciepła. Można podawać z sosem chrzanowym, jalapeno lub słodko-kwaśnym. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.