Wafle z kolorową galaretką
Wafle z kolorową galaretką
2021-06-30
Bezy mini Pavlova z kremem śmietankowym i owocami
Bezy mini Pavlova z kremem śmietankowym i owocami
2021-07-02
Sos na bazie oliwy z dodatkiem odrobiny miodu i musztardy pasuje do różnych sałatek (również z dodatkiem owoców) i podkreśla ich smak. Serdecznie polecam :)

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/5 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka śmietany 18% (ewentualnie 12%)
  • pół łyżeczki musztardy Dijon

Przygotowanie

Sos miodowo-musztardowy do sałatek

1
W miseczce wymieszać oliwę, sól i pieprz. Dodać sok z cytryny, miód, śmietanę oraz musztardę. Dokładnie wymieszać.
2
Odstawić na kilka minut do przegryzienia (np. na czas przygotowania warzyw do sałatki). W zależności od rodzaju sałatki sos można wymieszać z pozostałymi składnikami lub tylko polać sosem warzywa z wierzchu (np. w przypadku samej sałaty lub sałatki truskawkowej). Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.