Spód kokosowy do ciast (bezglutenowy)
Spód kokosowy do ciast (bezglutenowy)
2021-12-20
Bajaderki
Bajaderki
2021-12-27
Lekki i pyszny krem o cudownym zapachu cynamonowym. Świetny do ciast biszkoptowych, deserów z galaretką, tortów czekoladowych oraz babeczek i rurek.

Składniki na krem cynamonowy:

  • 330 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 6 łyżek cukru pudru (nieczubatych)
  • 1 i 1/3 łyżeczki cynamonu

WSKAZÓWKI PASIBRZUSZKA:


  • Podana porcja kremu wystarczy na grubą warstwę do przełożenia tortu o średnicy ok. 25 cm lub dwie cieńsze warstwy.

  • Przygotowanie

    Krem cynamonowy

    1
    Śmietankę 30%, serek mascarpone, cukier puder oraz cynamon umieścić w wysokiej misce. Ubijać mikserem przez ok. 30 sekund na średnich obrotach, a następnie przez ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach do uzyskania gęstego kremu.
    2
    Gotowy krem nadaje się do wyciskania przez szprycę lub rękaw cukierniczy. Świetnie się komponuje z biszkoptem i galaretką, kremem lub ciastem kokosowym oraz pasuje do różnych wypieków świątecznych. Smacznego!

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

    Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.