Beza Pavlova z kremem malinowym
Beza Pavlova z kremem malinowym
2021-08-19
Mizeria
Mizeria
2021-08-24
Banalnie prosty, a jednocześnie smaczny pomysł na wiśniowy poncz do nasączania tortów. Świetny do ciast owocowych oraz czekoladowych.

Składniki:

  • 70 ml syropu wiśniowego (może być odlany z konfitury)
  • 140 ml wody (przegotowanej i wystudzonej lub z filtra)
  • opcjonalnie: 30 ml nalewki wiśniowej, brandy lub wódki

Przygotowanie

Poncz wiśniowy do tortów

1
W kubeczku wymieszać syrop wiśniowy z wodą. Można dodać alkohol dla podkreślenia smaku ciasta.
2
Przygotowanym ponczem posmarować blaty biszkoptu, zwracając szczególną uwagę na brzegi ciasta. Najlepiej użyć do tego pędzelka kuchennego, ale można też polewać ciasto łyżką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.