Beza Pavlova z kremem malinowym
Beza Pavlova z kremem malinowym
2021-08-19
Mizeria
Mizeria
2021-08-24
Banalnie prosty, a jednocześnie smaczny pomysł na wiśniowy poncz do nasączania tortów. Świetny do ciast owocowych oraz czekoladowych.

Składniki:

  • 70 ml syropu wiśniowego (może być odlany z konfitury)
  • 140 ml wody (przegotowanej i wystudzonej lub z filtra)
  • opcjonalnie: 30 ml nalewki wiśniowej, brandy lub wódki

Przygotowanie

Poncz wiśniowy do tortów

1
W kubeczku wymieszać syrop wiśniowy z wodą. Można dodać alkohol dla podkreślenia smaku ciasta.
2
Przygotowanym ponczem posmarować blaty biszkoptu, zwracając szczególną uwagę na brzegi ciasta. Najlepiej użyć do tego pędzelka kuchennego, ale można też polewać ciasto łyżką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.