Chleb pszenny ziołowy pełnoziarnisty
Chleb pszenny ziołowy pełnoziarnisty
2020-04-02
Karczek z ziemniakami i papryką
Karczek pieczony z ziemniakami i papryką
2020-04-06
W sklepach zamiast cukru waniliowego zwykle sprzedawany jest cukier wanilinowy, z substancjami syntetycznymi zamiast naturalnej wanilii. Zobacz, jak w prosty sposób można przygotować domowy cukier waniliowy bez żadnych chemicznych dodatków.

Składniki:

  • 1 laska wanilii
  • 600 g cukru

  • Dodatkowo:
  • duży słoik

Przygotowanie

domowego cukru waniliowego

1
Cukier przesypać do słoika. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na dwie części i zanurzyć w cukrze. Słoik szczelnie zakręcić i potrząsnąć.
2
Już po paru godzinach cukier przesiąknie aromatem wanilii. Co jakiś czas potrząsać słoikiem, żeby aromat rozchodził się równomiernie. Dodawać do wypieków i deserów po parę łyżeczek zamiast cukru waniliowego/wanilinowego z marketu. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.