Chleb pszenny ziołowy pełnoziarnisty
Chleb pszenny ziołowy pełnoziarnisty
2 kwietnia 2020
Karczek z ziemniakami i papryką
Karczek pieczony z ziemniakami i papryką
6 kwietnia 2020

Składniki:

  • 1 laska wanilii
  • 600 g cukru

  • Dodatkowo:
  • duży słoik

Przygotowanie

1
Cukier przesypać do słoika. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na dwie części i zanurzyć w cukrze. Słoik szczelnie zakręcić i potrząsnąć.
2
Już po paru godzinach cukier przesiąknie aromatem wanilii. Co jakiś czas potrząsać słoikiem, żeby aromat rozchodził się równomiernie. Dodawać do wypieków i deserów po parę łyżeczek zamiast cukru waniliowego/wanilinowego z marketu. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.