Sałatka z młodej kapusty – idealna na grilla
Sałatka z młodej kapusty – idealna na grilla
2021-06-03
Grillowany chleb z masełkiem czosnkowym
Grillowany chleb z masełkiem czosnkowym
2021-06-04
Przepis na bardzo szybką i smaczną marynatę do mięs z grilla na bazie ketchupu i musztardy, z dodatkiem sosu sojowego. Pasuje do kurczaka (piersi, udek, skrzydełek), karkówki i innych mięs. Nadaje potrawom wyrazisty, lekko słodki smak.

Składniki:

  • 3 łyżki ketchupu łagodnego
  • 1 łyżka musztardy (np. Dijon)
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • pół łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki

Przygotowanie

marynaty na grilla pomidorowo-musztardowej

1
W miseczce wymieszać ketchup, musztardę, sos sojowy, sól i słodką paprykę.
2
Mięso (pałki czy skrzydełka z kurczaka lub np. piersi, karkówkę, łopatkę pokrojone na kotlety) zanurzać w marynacie lub smarować pędzelkiem kuchennym czy łyżeczką z każdej strony.
3
Tak przygotowane mięso można wstawić na parę godzin do lodówki lub od razu grillować. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.