Makowa choinka z ciasta francuskiego z lukrem cytrynowym
Makowa choinka z ciasta francuskiego z lukrem cytrynowym
2021-01-12
Polewa czekoladowa do ciast i deserów
Polewa czekoladowa do ciast i deserów
2021-01-14
Coś dla wielbicieli słodkich likierów - krówka z lekkimi procentami ;) Co tu więcej mówić, to trzeba po prostu spróbować :)

Składniki:

  • 1 puszka masy krówkowej kajmak
  • 250 ml mleka
  • 250 ml wódki

Przygotowanie

likieru krówkowego

1
Mleko oraz masę krówkową podgrzewać w rondelku na wolnym ogniu przez cały czas mieszając, najlepiej trzepaczką. Gdy tylko zaczną się pojawiać pęcherzyki powietrza, wyłączyć ogień i odstawić masę do całkowitego wystudzenia.
2
Do wystudzonej masy dodać wódkę i dokładnie wymieszać mikserem. Przelać przez sitko do butelki i wstawić na 1 lub 2 doby do lodówki do przegryzienia.
3
Przed podaniem wstrząsnąć butelką. Przechowywać w lodówce. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.