Sałatka z mixem sałat, papryką i kukurydzą
Sałatka z mixem sałat, papryką i kukurydzą
28 września 2020
Sałatka z ananasem i kukurydzą
Sałatka z kurczakiem, ananasem i kukurydzą
29 września 2020
Delikatne placuszki bananowe - idealne na szybkie śniadanie lub kolację.

Składniki:

  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • 1 dojrzały banan
  • 100 ml mleka
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

1
Banana obrać ze skórki i rozgnieść widelcem na papkę. Jajko roztrzepać widelcem i dodać razem mlekiem do bananowej papki.
2
Do masy wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie widelcem lub trzepaczką rózgową do jednolitej konsystencji.
3
Na rozgrzany olej wylewać po łyżce ciasta (masa jest dość rzadka). Smażyć na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia. Gotowe placki układać na ręczniku papierowym, żeby odsączyć nadmiar oleju.
4
Podawać oprószone cukrem pudrem, ze świeżymi owocami lub ulubioną konfiturą. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.