Pizzerinka pod pierzynką
Pizzerinki pod pierzynką na cieście francuskim
2020-01-08
Ślimaczki cynamonowe z jabłkami
Ślimaczki cynamonowe z jabłkami
2020-01-08
Ślimaczki cynamonowe - szybkie i proste

Składniki na ślimaczki cynamonowe:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 płaska łyżka cynamonu
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie

ślimaczków cynamonowych z ciasta francuskiego

1
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i odstawić na kilka minut, żeby się trochę ogrzało (zimne może pękać i łamać się przy rozwijaniu).
2
Cynamon wymieszać z cukrem i wysypać na ciasto francuskie. Palcami rozprowadzić po całej powierzchni ciasta. Zwinąć ciasno w rulon, a następnie pokroić na 11-14 części (np. radełkiem). Papierem, w który było zawinięte ciasto, wyłożyć blachę do pieczenia i poukładać na niej ślimaczki.
3
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 17-20 minut na złoty kolor. Studzić na kratce. Wystudzone roladki można posypać cukrem pudrem. Smacznego!
  • Roladki (ślimaczki) cynamonowe z ciasta francuskiego
  • Roladki (ślimaczki) cynamonowe z ciasta francuskiego

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.