Pizzerinka pod pierzynką
Pizzerinki pod pierzynką na cieście francuskim
8 stycznia 2020
Ślimaczki cynamonowe z jabłkami
8 stycznia 2020

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 płaska łyżka cynamonu
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie

1
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i odstawić na kilka minut, żeby się trochę ogrzało (zimne może pękać i łamać się przy rozwijaniu).
2
Cynamon wymieszać z cukrem i wysypać na ciasto francuskie. Palcami rozprowadzić po całej powierzchni ciasta. Zwinąć ciasno w rulon, a następnie pokroić na 11-14 części (np. radełkiem). Papierem, w który było zawinięte ciasto, wyłożyć blachę do pieczenia i poukładać na niej ślimaczki.
3
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 17-20 minut na złoty kolor. Studzić na kratce. Wystudzone roladki można posypać cukrem pudrem. Smacznego!
  • Roladki (ślimaczki) cynamonowe z ciasta francuskiego
  • Roladki (ślimaczki) cynamonowe z ciasta francuskiego

Komentarze są wyłączone.