Babka bananowa
Babka bananowa
26 września 2020
Panierowana pierś z kurczaka w kształcie ośmiornicy
Panierowana pierś z kurczaka w kształcie ośmiornicy
27 września 2020
Uwielbiam naleśniki pod każdą postacią :) Tym razem propozycja naleśników z szynką, serem, świeżym szpinakiem i papryką. Zapraszam do skorzystania z przepisu :)

Składniki:

  • 2 duże naleśniki
  • kilka plasterków szynki
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • ok. 60 g żółtego sera
  • 2 garście pomidorków koktajlowych lub zwykły pomidor
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • odrobina oliwy lub oleju do smażenia

Przygotowanie

1
Na połowie naleśnika ułożyć plasterki szynki, świeże liście szpinaku, pomidorki koktajlowe (w całości lub przekrojone wpół) lub plasterki zwykłego pomidora, pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach, ułożyć na pozostałych składnikach. Przykryć drugą połówką naleśnika.
2
Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oliwy lub oleju i przełożyć naleśniki. Smażyć na niedużym ogniu pod przykryciem przez kilka minut, aż góra naleśnika zrobi się ciepła. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.