Babka bananowa
Babka bananowa
2020-09-26
Panierowana pierś z kurczaka w kształcie ośmiornicy
Panierowana pierś z kurczaka w kształcie ośmiornicy
2020-09-27
Uwielbiam naleśniki pod każdą postacią :) Tym razem propozycja naleśników z szynką, serem, świeżym szpinakiem i papryką. Zapraszam do skorzystania z przepisu :)

Składniki:

  • 2 duże naleśniki
  • kilka plasterków szynki
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • ok. 60 g żółtego sera
  • 2 garście pomidorków koktajlowych lub zwykły pomidor
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • odrobina oliwy lub oleju do smażenia

Przygotowanie

naleśników z szynką, serem i papryką

1
Na połowie naleśnika ułożyć plasterki szynki, świeże liście szpinaku, pomidorki koktajlowe (w całości lub przekrojone wpół) lub plasterki zwykłego pomidora, pokrojoną w drobną kostkę paprykę oraz kukurydzę. Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach, ułożyć na pozostałych składnikach. Przykryć drugą połówką naleśnika.
2
Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oliwy lub oleju i przełożyć naleśniki. Smażyć na niedużym ogniu pod przykryciem przez kilka minut, aż góra naleśnika zrobi się ciepła. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.