Naleśniki zapiekane z szynką i szpinakiem
Naleśniki zapiekane z szynką i szpinakiem
2020-01-07
Pizzerinka (maxi) na cieście francuskim
Pizzerinka (maxi) na cieście francuskim
2020-01-08
Chcesz szybko przygotować pożywną przekąskę? Pasta jajeczna świetnie smakuje, a przystrojona kiełkami rzodkiewki lub kolorowymi warzywami również pięknie się prezentuje.

Składniki na pastę jajeczną:

  • 3-4 ugotowane jajka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • opcjonalnie: szczypta pieprzu ziołowego
  • opcjonalnie: 1 płaska łyżka tartego chrzanu

Dodatkowo:

  • grzanki z chleba tostowego lub inne pieczywo
  • kiełki rzodkiewki
  • pomidory, papryka lub zielony ogórek
  • kilka świeżych listków bazylii

Przygotowanie

pasty jajecznej

1
Jajka drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól, pieprz, majonez, chrzan i wymieszać. Gotowe :)
2
Pasta jajeczna najlepiej smakuje na grzankach z chleba tostowego, z dodatkiem świeżych warzyw, bazylii i kiełków. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.