Ciasto bananowe z kajmakiem i masłem orzechowym
Ciasto bananowe z kajmakiem i masłem orzechowym
2021-04-28
Krem z pierniczków do tortów, ciast i deserów
Krem z pierniczków do tortów, ciast i deserów
2021-05-01
Idealny poncz do tortów dla maluszków. Bez alkoholu, na bazie wody i soku z cytryny. Smaczny i odpowiedni dla dzieci.

Składniki:

  • 130 ml wody
  • 30 ml soku z cytryny
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 1 płaska łyżka cukru waniliowego

Przygotowanie

PONCZU DO NASĄCZENIA TORTU
1
W kubku wymieszać wodę (w temperaturze pokojowej) z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać sok z cytryny. Ponownie wymieszać.
2
Przygotowanym ponczem smarować blaty tortu, zwracając szczególną uwagę na brzegi ciasta. Najlepiej użyć do tego pędzelka kuchennego, ale można też polewać ciasto łyżką.
3
Nasączone blaty odstawić na ok. 30 minut do przegryzienia (można na dłużej), a następnie smarować kremem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.