Wilgotne muffinki czekoladowe z cukinią
Wilgotne muffinki czekoladowe z cukinią
12 października 2020
Miękkie ciasteczka czekoladowe
Miękkie ciasteczka czekoladowe
13 października 2020
Masz ochotę na szybki i niewymagający deser? Wypróbuj ananas w panierce na ciepło. W chłodne jesienne dni to idealna przekąska do kawy :)

Składniki:

  • 8 plasterków ananasa z puszki
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 3 łyżki mąki pszennej tortowej
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki rumu lub wódki
  • 4 łyżki śmietany (12 lub 18%)
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru pudru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 4 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie

1
Plastry ananasa odsączyć z syropu. Mąkę pszenną i kukurydzianą wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia.
2
Do śmietany wbić jajko, dodać cukier puder, zmieszaną mąkę i wymieszać mikserem. Dodać wiórki kokosowe, alkohol i ponownie wymieszać. Odstawić na 10 minut.
3
Odsączone plastry ananasa zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Następnie układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
4
Podawać na ciepło, oprószone cukrem pudrem lub polane ulubionym syropem. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.