Pieczona łopatka z ziemniakami i fasolką szparagową
Pieczona łopatka z ziemniakami i fasolką szparagową
6 października 2020
Sałatka z fetą, kapustą pekińską i prażonym sezamem
Sałatka z fetą, kapustą pekińską i prażonym sezamem
9 października 2020
Szybka, zdrowa i smaczna sałatka owocowa. Możesz ją zjeść na śniadanie, poczęstować gości lub zabrać do pracy. Pysznie i zdrowo :)

Składniki:

  • pół jabłka
  • pół gruszki
  • 1/3 grejpfruta
  • 1 banan
  • garść rodzynek
  • opcjonalnie: 3 łyżki otrębów (np. owsianych lub pszennych)
  • 1 mały kubek jogurtu owocowego lub naturalnego

Przygotowanie

1
Jabłko, gruszkę i banana pokroić w kostkę. Grejpfruta obrać i rozdzielić na małe kawałki.
2
Do szklanek lub małych salaterek układać pokrojone jabłka i gruszki. Polać paroma łyżeczkami jogurtu. Dodać po kilka rodzynek. Następnie włożyć kawałeczki banana, posypać łyżką otrębów. Dodać grejpfruta, polać jogurtem i udekorować pozostałymi rodzynkami.
3
Owoce można przygotować dzień wcześniej, przełożyć do zamykanego pojemnika i przechować w lodówce. Następnego dnia zabrać do pracy, przed spożyciem dodać jogurt i wymieszać. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.