Tort kokosowo-porzeczkowy z truskawkami
Tort kokosowo-porzeczkowy z truskawkami
2021-05-04
Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie z mascarpone
Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem w sosie z mascarpone
2021-05-05
Bardzo prosty i szybki krem z bitą śmietaną, mascarpone i nutellą. Świetny do przekładania tortów, babeczek, ciast typu ferrero rocher i zwykłych biszkoptów. Rewelacyjnie smakuje na gofrach w połączeniu z gałką lodów waniliowych, orzechami laskowymi oraz rodzynkami w rumie.

Składniki:

  • 150 ml śmietanki 30%
  • 170 g serka mascarpone
  • 4 łyżki nutelli

Przygotowanie

kremu z mascarpone i nutellą

1
Śmietankę 30% oraz serek mascarpone przełożyć do wysokiego naczynia i ubijać mikserem przez ok. 4-5 minut na dość gęsty, ale nie sztywny krem.
2
Dodać nutellę i ubijać jeszcze przez chwilę (ok. 30-60 sekund) do połączenia składników i zgęstnienia masy.
3
Krem świetnie się sprawdza do tortów, gofrów, babeczek, ciast typu ferrero rocher lub zwykłych biszkoptów. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.