Surówka na przeziębienie (z marchewką i czosnkiem)
Surówka na przeziębienie (z marchwi i czosnku)
14 stycznia 2020
Spaghetti bolognese z dodatkiem warzyw
Spaghetti bolognese z dodatkiem warzyw
14 stycznia 2020

Składniki:

  • pół średniej wielkości selera
  • 2-3 duże marchewki
  • 2 średnie jabłka
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • odrobina soku z cytryny
  • 3-4 łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego

Przygotowanie

1
Jabłka obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Marchewkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Następnie na grubych oczkach zetrzeć jabłka. Skropić odrobinką soku z cytryny, żeby jabłka i seler nie ściemniały.
2
Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie parę łyżeczek cukru oraz śmietanę lub jogurt. Wszystko razem wymieszać i wstawić na ok. 30 minut do lodówki, żeby się przegryzło. Smacznego!

Komentarze są wyłączone.