Muffinki bananowe z czekoladą i masłem orzechowym
Muffinki bananowe z czekoladą i masłem orzechowym
2021-02-09
Faworki na piwie
Faworki na piwie
2021-02-10
Co powiecie na sos do sałatek na bazie jogurtu, musztardy i odrobiny miodu? Świetnie się komponuje z kapustą pekińską oraz mixem sałat, jak również sałatkami z dodatkiem mięsa czy wędzonego łososia. Warto spróbować :)

Składniki:

  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/4 łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki płynnego miodu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie

sosu jogurtowo-musztardowego do sałatek

1
Jogurt typu greckiego wymieszać z musztardą. Dodać zioła prowansalskie, słodką paprykę i oliwę. Wymieszać.
2
Dodać miód. Skrystalizowany miód można podgrzać w kąpieli wodnej, żeby zrobił się płynny. Ponownie wymieszać.
3
Sos pasuje do sałatek na bazie kapusty pekińskiej lub sałaty masłowej czy lodowej. Świetnie się sprawdzi również do sałatek z dodatkiem mięsa lub wędzonego łososia. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.