Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Pierś z kurczaka w cieście francuskim
2020-06-29
Gulasz z łopatki
Gulasz z łopatki
2020-07-30
Panierowane paluszki surimi
Panierowane paluszki surimi to świetny pomysł na śniadanie, kolację lub lekki obiad. Zaskakująco szybkie, proste i pyszne danie :)

Składniki:

  • 7 paluszków surimi
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • sól
  • pieprz
  • odrobina słodkiej papryki
  • jajko
  • olej

Przygotowanie

panierowanych paluszków surimi

1
Bułkę tartą i płatki owsiane wsypać do małej miseczki i wymieszać. Jajko rozbełtać w drugiej miseczce z dodatkiem soli, pieprzu i słodkiej papryki. Paluszki surimi zanurzać najpierw w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej z płatkami owsianymi. Paluszki nie pokryją się panierką w całości, ale to nie szkodzi.
2
Na niedużej patelni rozgrzać tyle oleju, by paluszki były zanurzone w oleju do połowy lub do 1/3 wysokości. Do rozgrzanego oleju włożyć paluszki i smażyć przez kilka minut z obu stron, do zarumienienia. Gotowe paluszki ułożyć na chwilę na ręczniku papierowym, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
3
Podawać na ciepło z pomidorkami koktajlowymi, papryką lub innymi warzywami. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.