
Dip chrzanowy
2019-12-09
Ziołowy serek do kanapek
2019-12-09Lubisz ostre smaki? Polecamy sos czosnkowy do sałatek, tortilli, mięsa i ziemniaków. Sos czosnkowy doda potrawom wyrazistości i wyostrzy apetyt Twoich gości.
Składniki:
- Mały kubek jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- pół łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie
dipu czosnkowego
1
Czosnek wycisnąć przez praskę do jogurtu (ewentualnie bardzo drobno pokroić). Dodać majonez, sól i pieprz do smaku oraz odrobinę soku z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na minimum 30 minut do tzw. przegryzienia.
2
Stosować do sałatek, tortilli, mięsa, przekąsek i ziemniaków. Smacznego!
2 Comments
Polecam. Ja dodaję więcej czosnku. Mąż lubi wyraźniejszy smak czosnku. Natomiast jak robię dla dzieci daję najwyżej 2 ząbki. Odkąd mam ten przepis nie kupuję sosu czosnkowego. Najlepszy na jaki do tej pory trafiłam.
My też uwielbiamy domowy sos czosnkowy. Jest smaczniejszy i zdrowszy od kupnych 🙂