
Czebureki z mięsem
2019-12-08
Dip czosnkowy
2019-12-09Dip chrzanowy to rewelacyjny dodatek do przystawek, mięsnych dań czy ziemniaczków. Świetnie się sprawdza jako sos do tortilli i sałatek. Przygotowanie dipu zajmuje tylko parę minut.
Składniki:
- Mały lub duży kubek jogurtu typu greckiego (w zależności od potrzeb)
- łyżka tartego chrzanu ze słoiczka
- kilka rzodkiewek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
dip chrzanowy
1
Rzodkiewkę bardzo drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jogurt, chrzan, sól i pieprz do smaku i wymieszać. Odstawić na 20-30 minut. Można doprawić ulubionymi ziołami.
2
Podawać do przystawek, mięsnych dań, ziemniaczków. Świetnie się sprawdza jako sos do tortilli czy sałatek. Smacznego!