
Sałatka makaronowa z brokułem i szynką
2020-03-19
Weka (baton)
2020-03-22Sos pomidorowo-musztardowy to kolejna pasibrzuszkowa propozycja sosu do dowolnej sałatki lub dipu do przekąsek. Sos pasuje do różnych sałatek z samych warzyw oraz z dodatkiem makaronu, szynki, kurczaka czy paluszków krabowych. Świetnie nadaje się też jako dip do maczania surowych lub gotowanych warzyw czy innych przekąsek :)
Składniki na sos pomidorowo-musztardowy:
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej (lub innej)
- 1 łyżeczka chrzanu
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie
sosu pomidorowo-musztardowego
1
Majonez, ketchup, musztardę oraz chrzan dokładnie wymieszać. Skomponować sałatkę z wybranych składników. Dodać sos do sałatki. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Wszystko razem wymieszać.
2
Sos pasuje do różnych sałatek z samych warzyw oraz z dodatkiem makaronu, szynki, kurczaka czy paluszków krabowych. Świetnie nadaje się też jako dip do maczania surowych lub gotowanych warzyw czy innych przekąsek :)
Pasibrzuszki polecają
Pasibrzuszkowe propozycje sałatek, do których możesz wykorzystać sos czosnkowy