
Sałatka z mixem sałat, papryką i kukurydzą
2020-09-28
Sałatka z kurczakiem, ananasem i kukurydzą
2020-09-29Delikatne placuszki bananowe - idealne na szybkie śniadanie lub kolację.
Składniki na placki bananowe:
- 3 czubate łyżki mąki pszennej
- 1 dojrzały banan
- 100 ml mleka
- 1 jajko
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie
placków bananowych
1
Banana obrać ze skórki i rozgnieść widelcem na papkę. Jajko roztrzepać widelcem i dodać razem mlekiem do bananowej papki.
2
Do masy wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać dokładnie widelcem lub trzepaczką rózgową do jednolitej konsystencji.
3
Na rozgrzany olej wylewać po łyżce ciasta (masa jest dość rzadka). Smażyć na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia. Gotowe placki układać na ręczniku papierowym, żeby odsączyć nadmiar oleju.
4
Podawać oprószone cukrem pudrem, ze świeżymi owocami lub ulubioną konfiturą. Smacznego!