
Naleśniki zapiekane z szynką i szpinakiem
2020-01-07
Pizzerinka (maxi) na cieście francuskim
2020-01-08Chcesz szybko przygotować pożywną przekąskę? Pasta jajeczna świetnie smakuje, a przystrojona kiełkami rzodkiewki lub kolorowymi warzywami również pięknie się prezentuje.
Składniki na pastę jajeczną:
- 3-4 ugotowane jajka
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz czarny mielony
- opcjonalnie: szczypta pieprzu ziołowego
- opcjonalnie: 1 płaska łyżka tartego chrzanu
Dodatkowo:
- grzanki z chleba tostowego lub inne pieczywo
- kiełki rzodkiewki
- pomidory, papryka lub zielony ogórek
- kilka świeżych listków bazylii
Przygotowanie
pasty jajecznej
1
Jajka drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól, pieprz, majonez, chrzan i wymieszać. Gotowe :)
2
Pasta jajeczna najlepiej smakuje na grzankach z chleba tostowego, z dodatkiem świeżych warzyw, bazylii i kiełków. Smacznego!