
Bułki razowe z płatkami owsianymi
2020-05-12
Roladki z paluszkami surimi
2020-05-14Zielona bomba witaminowa! Surówka z sałaty, szpinaku, szczypiorku i pietruszki. Świetny dodatek do dań z grilla, kanapek oraz obiadów. Niech moc witamin będzie z Tobą ;)
Składniki:
- Nieduży pęczek szczypiorku
- 5 niedużych liści sałaty masłowej
- 3-4 gałązki natki pietruszki
- 8-10 świeżych liści szpinaku
- 2-3 łyżki jogurtu greckiego
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Przygotowanie
zielonej surówki
1
Szczypiorek i natkę pietruszki pokroić bardzo drobno lub pociąć nożyczkami do ziół. Sałatę oraz szpinak pokroić na długie, cienkie paski.
2
Dodać 2-3 łyżki jogurtu greckiego oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Surówka świetnie komponuje się z daniami z grilla, pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami oraz mięsem, a także z kaszami. Smacznego!