
Spód kokosowy do ciast (bezglutenowy)
2021-12-20
Bajaderki
2021-12-27Lekki i pyszny krem o cudownym zapachu cynamonowym. Świetny do ciast biszkoptowych, deserów z galaretką, tortów czekoladowych oraz babeczek i rurek.
Składniki na krem cynamonowy:
- 330 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 6 łyżek cukru pudru (nieczubatych)
- 1 i 1/3 łyżeczki cynamonu
WSKAZÓWKI PASIBRZUSZKA:
Przygotowanie
Krem cynamonowy
1
Śmietankę 30%, serek mascarpone, cukier puder oraz cynamon umieścić w wysokiej misce. Ubijać mikserem przez ok. 30 sekund na średnich obrotach, a następnie przez ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach do uzyskania gęstego kremu.
2
Gotowy krem nadaje się do wyciskania przez szprycę lub rękaw cukierniczy. Świetnie się komponuje z biszkoptem i galaretką, kremem lub ciastem kokosowym oraz pasuje do różnych wypieków świątecznych. Smacznego!