
Krem z ajerkoniakiem i bezą
2021-10-06
Kostka alpejska
2021-10-12Rukola, roszponka, sałata masłowa lub inna po jakimś czasie zaczyna więdnąć i nie wygląda atrakcyjnie ani nie zachęca do jedzenia. Wystarczy jednak jeden mały trik, żeby przywrócić sałacie jej pierwotny blask. Pasibrzuszek podpowiada, jak to zrobić.
Przygotowanie
Jak odświeżyć zwiędłą rukolę lub inną sałatę?
1
W zależności od ilości sałaty przygotować odpowiednio dużą miskę lub pojemnik i nalać do niego zimną wodę. Do wody włożyć sałatę (masłową, lodową, roszponkę, rukolę lub inną). Wstawić do lodówki.
2
Po kilkunastu minutach sałata odzyska świeżość i chrupkość. Potrzebną ilość sałaty można osuszyć ręcznikiem papierowym i wykorzystać od razu, a resztę przechowywać dalej w lodówce, w pojemniku z wodą. Smacznego!